Художник створив пробки в Google Maps, возячи візок зі смартфонами / фото Simon Weckert

Художник-концептуаліст Саймон Векерт з Берліна придумав вельми нетривіальний спосіб «злому» Google Maps з метою залучення уваги громадськості до ступеня впливу популярного картографічного сервісу на життя людей. Точніше, він хотів показати вплив віртуальних карт на реальний світ.

Читайте такожGoogle Maps показуватиме завантаженість та година затримки автобусів і поїздів

У рамках відповідного експерименту автор склав у візок 99 вживаних смартфонів з запущеною навігацією Google Maps, а потім повільно пройшовся з нею по мосту Шілінгбрюке через річку Шпрее. Через дуже короткий час після цього на ділянці, якою пройшовся Саймон Векерт з візком, на картах Google Maps «вималювався» серйозний затор зі швидкістю руху транспорту біля 4 км/год, пише itc.ua.

Алгоритми Google Maps, які використовуються для відстеження руху транспорту,  прийняли візок зі смартфонами за високу концентрацію користувачів, що пересуваються з низькою швидкістю, змінивши колір ділянки дороги з зеленого на червоний, який відповідає високій концентрації транспорту і утрудненому руху.

Перформанс Векерта викликав сумніви у користувачів соціальних мереж, зауважує TJournal. Деякі не вірять в реальність його експерименту, вказуючи, що екрани смартфонів у візку художника виглядають як несправжні. Інші помітили, що додаток Google Maps, швидше за все здатний визначити 99 телефонів в одному місці, враховуючи, що він може фільтрувати рух пішоходів і пасажирів автобусів.