Будівництво моста планується завершити за два роки / фото facebook/Ukravtodor

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписало договір з переможцем тендеру турецькою компанією Onur, яка добудовуватиме міст через Дніпро у Запоріжжі майже за 12 млрд грн.

Читайте такожСтоличні мости додатково обстежать після НП на шляхопроводі Дегтярівському

Підписання відповідного контракту між сторонами відбулося сьогодні в Кабінеті міністрів України.

Відео дня

Як зазначив перед підписанням документа прем'єр-міністр Олексій Гончарук, даний стратегічний об'єкт інфраструктури довгі роки був символом корупції, і тільки зараз його добудову вдалося розблокувати.

«За оцінками експертів, якщо не побудувати нормальний міст у Запоріжжі і не відремонтувати існуючий там, може бути транспортний колапс, місто вже страждає ... Міст починали будувати, вкрали багато грошей і, нарешті, ми можемо констатувати факт про відновлення будівництва», - сказав Гончарук.

Після підписання документа присутній в Кабміні очільник «Укравтодору» Олександр Кубрак зазначив, що контракт на будівництво мосту в Запоріжжі розрахований на чотири роки, однак об'єкт розраховують добудувати за два роки.

«Ми очікуємо, що реальні роботи розпочнуться на даному об'єкті вже з наступного тижня, термін підписаної сьогодні угоди розрахований на чотири роки, але ми очікуємо, що будівництво займе приблизно два роки. Це дуже швидкий термін для такого об'єкта з великою кількістю штучних споруд», - сказав Кубрак.

Він також пообіцяв, що фінансування даного проекту здійснюватиметься вчасно, і на даний момент вже виділено 1,25 млрд грн на ці цілі.

фото facebook/Ukravtodor
фото facebook/Ukravtodor

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року «Укравтодор» оголосив тендер на будівництво мосту через Дніпро у Запоріжжі.

21 лютого «Укравтодор» повідомив, що в даному тендері перемогла турецька компанія Onur з пропозицією 11,918 млрд грн, тоді як очікувана вартість закупівлі була 12,34 млрд грн.

Згідно з проектом, довжина магістралі - 9100 м, вона складається з шести транспортних розв'язок, що включають 27 штучних споруд, у тому числі два позакласних моста з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

26 лютого Кабмін затвердив порядок використання коштів на будівництво запорізького моста і реконструкцію двох автотрас.