В Україні будують бетонні дороги / фото facebook/poltsad

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») має намір до кінця поточного року завершити будівництво першої бетонної дороги в Україні на ділянці Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, що пролягає територією Дніпропетровської та Полтавської областей.

Читайте такожТурки побудують міст у Запоріжжі за 12 мільярдів гривень (фото, відео)

Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору» з посиланням на результати інспектування дороги главою держагентства Олександром Кубраковим спільно з президентом України Володимиром Зеленським у рамках робочої поїздки в Полтавську область.

Відео дня

«Ми домовилися, що у 2020 році ми закінчимо цю історію. Вся дорога - це не тільки Полтавська область. Дорогу треба завершити. Це - амбітний план», - цитує прес-служба Зеленського.

Згідно з повідомленням, всього в рамках дорожньої стратегії на 2020 рік в Полтавській області планується виконати ремонтно-будівельних робіт на 13 млрд грн, більша частина з яких буде спрямована на дорогу Дніпро - Решетилівка.

«Реалізація проекту можлива завдяки залученню «Укравтодором» коштів під державні гарантії та спрямуванням на розвиток доріг частини коштів, які Україна отримала за рішенням Стокгольмського арбітражу», - наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби, протяжність нової дороги в межах Полтавської області становитиме 79,4 км, а в Дніпропетровській області - 59 км. За попередній період були побудовані 27,4 км, однак вони ще не введені в експлуатацію.

Крім того, у Полтавській області будуються 4 мости, 8 шляхопроводів, 14 пішохідних переходів і 3 обходи населених пунктів.

«Дорога Дніпро - Решетилівка, фактично, стане першим справжнім українським хайвеям. Це перше будівництво нової дороги такого рівня за весь час незалежності України. Ми скоротимо час на подолання маршруту з Дніпра до Києва майже на дві години. Мова йде про нову якість доріг, нові стандарти безпеки та комфорту руху», - цитує прес-служба Кубракова.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року «Укравтодор відкрив рух по 1,7 км по правому проїзду автодороги Н-31 Дніпро - Решетилівка.