Для фур визначено гумкоридор за маршрутом Словенія-Хорватія-Сербія-Румунія / фото УНІАН

Українські автоперевізники зможуть повернутися зі Словенії до України із супроводом через гуманітарний коридор, маршрут якого погодили кілька країн.

Читайте такожРух товарів на кордоні здійснюється, але можливі деякі затримки – голова митниці

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

"Спільними зусиллями різних країн визначено гуманітарний коридор з супроводом за маршрутом Словенія-Хорватія-Сербія-Румунія, в якому може рухатися транспорт. Наполегливо просимо українських перевізників не відмовлятися від такої можливості. Перевізників, які готові рухатися в гуманітарному коридорі, просимо терміново направити інформацію про назву компанії та номер транспортного засобу на адресу avtodep@mtu.gov.ua", - йдеться в повідомленні.

Що стосується транзиту через територію Угорщини, то угорська сторона прийняла сьогодні рішення по забезпеченню надалі безперебійного транзиту.

"Зараз розробляється і найближчим часом буде оприлюднено детальний алгоритм та вимоги щодо здійснення такого транзиту. Інформація буде надана одразу після її отримання від Посольства України в Угорщині та Міністерства інновацій і технологій Угорщини", - повідомляють у прес-службі міністерства.

Крім того, зазначається, що 12 транспортних засобів, які перебували на словенсько-угорському кордоні, успішно її перетнули та направляються до України.

"Додатково зазначаємо, що всі перевізники як з української, так і з іноземною реєстрацією згідно з рішенням уряду України безперешкодно зможуть в'їхати на територію України або здійснити транзит через Україну", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше угорська влада заборонила в'їзд українським громадянам, які слідують з Італії до України через територію Угорщини.

Раніше Міністерство інфраструктури України повідомляло про обмеження транзиту вантажних транспортних засобів через кордон Словенії.