Віктор Орбан / REUTERS

Влада Угорщини запровадила надзвичайний стан з метою запобігання поширенню нового коронавірусу.

Про це Посольство України в Угорщині повідомляє у Facebook.

Читайте такожЛікар з Китаю пояснив, як уберегтися від коронавірусу-вбивці

Відео дня

"Якщо Ви найближчим часом плануєте поїздку до Угорщини, візьміть, будь-ласка, до уваги, що в країні з 12 березня 2020 року рішенням угорського уряду вводиться надзвичайний стан у зв’язку з яким будуть застосовані профілактичні та обмежувальні заходи щодо недопущення подальшого поширення коронавірусу Covid-19", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, запроваджується посилений контроль на кордонах зі Словенією, Австрією та Хорватією, а іноземцям забороняється в'їзд в Угорщину з таких країн як Іран, Південна Корея, Китай та Італія. Водночас громадяни Угорщини, які повертатимуться із зазначених країн, повинні перебувати на двотижневому карантині.

Також введено заборону на проведення масових заходів у закритих приміщеннях, якщо кількість учасників перевищує 100 осіб, та на відкритому повітрі – більш ніж 500 осіб.

Крім того, студентам заборонили відвідувати виші, їх перевели на дистанційне навчання, водночас школи та дитячі садки не закривали.

*** За даними МОЗ України, на сьогодні в Угорщині зареєстровано 13 підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом.