УЗ продовжила термін повернення квитків через каси на скасовані через карантин поїзди / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця", щоб уникнути скупчення людей біля залізничних кас, продовжила термін повернення квитків на скасовані рейси поїздів через запровадження карантину в рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню в країні коронавірусу.

Читайте такожНа вокзалах ввели обмеження: українців просять не поспішати повертати квитки через черги (фоторепортаж)

Про це повідомили в прес-службі компанії.

Відео дня

"Повернення проїзних документів, оформлених через каси "Укрзалізниці" у внутрішньому та міжнародному сполученні, для виїзду в період з 18 березня 2020 року до дати відновлення курсування поїздів і повернення коштів у повному обсязі за придбані в касах квитки здійснюватиметься після закінчення карантинних заходів упродовж 90 діб для внутрішнього сполучення та 180 діб для міжнародного ", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що звернення пасажирів у квиткові каси для проставлення відміток на проїзних документах (погашення квитка), не є обов'язковим, оскільки підставою для повернення коштів буде оригінал проїзного документа як з відміткою, так і без відмітки.

Водночас придбані через інтернет квитки повертаються за чинною процедурою через онлайн-сервіси.

"У випадку, якщо кошти будуть повернуті за вирахуванням комісії, її розмір буде також автоматично повернуто пасажиру на карту окремим платежем", - наголосили в компанії.

Крім того, "Укрзалізниця" вживає всіх можливих зусиль для забезпечення повернення коштів пасажирам за невикористані квитки на поїзди приміського сполучення, вартість яких також відшкодовується в повному обсязі.

Кошти за невикористані повністю або частково використані абонементні квитки можна повернути протягом місяця з дати запланованого проїзду в приміських поїздах.

За інформацією прес-служби, повернення квитка здійснюється на підставі заяви пасажира за ручною технологією, де вказується ПІБ, повна адреса, контактний телефон, якщо абонементний квиток пільговий (іменний, студентський тощо) із зазначенням відповідного документа.

Також у прес-службі нагадали, що з 12:00 18 березня запроваджено обмеження на відвідування залізничних вокзалів - вони закриті для відвідувачів, працюють тільки залізничні каси повернення квитків. На вокзали одночасно запускаються не більше 10 осіб.

Як повідомляв УНІАН, пасажири в період з 11 по 18 березня повернули 518 тисяч квитків на скасовані рейси поїздів через запровадження карантину в рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню в країні коронавірусу, на загальну суму 144 млн грн.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

Кабінет міністрів прийняв рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня до 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, а також заборону масових зібрань понад 200 осіб, яка стосується і спортивних, і культурних заходів.

18 березня о 12.00 в Україні в рамках заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні припинилося здійснення всіх залізничних, авіаційних і автобусних міжміських та міжобласних пасажирських перевезень.