Таке рішення викликане ситуацією з українськими фурами на кордоні з Туреччиною / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури підготувало та найближчим часом винесе на розгляд уряду механізм впровадження дзеркальних заходів щодо перевізників тих країн, які запровадили карантинні обмеження для українських перевізників.

Читайте такожУкраїна готова до лібералізації автоперевезень з Туреччиною вже з 2020 року

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

Відео дня

Зазначається, що таке рішення викликане ситуацією з українськими перевізниками на кордоні з Туреччиною.

"Важкий додатковий виклик в умовах протидії коронавірусу, адже рішення Турецької Республіки про введення обмежувальних заходів було ухвалене без попередження. Вантажні перевезення прямо не заборонені, проте Туреччина ввела карантин для водіїв на 14 діб. Вантажівки, рух яких було заблоковано, завершують перетин кордону Болгарії та Туреччини", - цитує прес-служба міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Зазначається, що транспортні засоби, які були заблоковані на кордоні Болгарії та Туреччини, 5 квітня почали перетин кордону.

"Перетин відбувається дотримуючись черги, більшість транспортних засобів перетнули кордон і мають можливість закінчити перевезення. В першу чергу здійснюють оформлення транспортних засобів, які завантажені до 21 березня. Проблема з блокуванням вантажівок вирішувалася Міністерством інфраструктури за участю МЗС. Президент України Володимир Зеленський обговорив ситуацію на кордоні під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина з 21 березня закрила сухопутні та залізничні пункти пропуску через кордон з Грецією і Болгарією на в'їзд і виїзд.