Ілюстрація REUTERS

Автомобілебудівна компанія Volvo Cars з 20 квітня відновить виробництво на заводі в Торсланде (Швеція) і в Генті (Бельгія), а також роботу офісів у Швеції, після припинення виробництва через пандемії коронавіруса.

Читайте такожКоронавірус б ' є по авіаційній галузі: British Airways може відсторонити від роботи 32 тисячі співробітників

Як повідомила прес-служба компанії, протягом останніх тижнів завод та офісні приміщення підготували для безпечного повернення співробітників.

Відео дня

"Перед поверненням персоналу 20 квітня, у всіх приміщеннях виробничих потужностей і офісів ретельно прибрали і обробили їх засобами дезінфекції. На головних входах в будівлі співробітникам будуть пропонувати перевірку рівня температури і вимірювання рівня кисню в крові", - йдеться в повідомленні.

Також з 20 квітня відновлює роботу завод Volvo Cars у Генті (Бельгія) за умови скорочення виробництва, а з 11 травня компанія планує відкрити свій завод в Південній Кароліні в США.

Зазначається, що у шведських офісних будівлях відбулося перепланування залів для нарад, офісних приміщень і ресторанів.

"Це зроблено для забезпечення соціального дистанціювання, наприклад, шляхом іншого розміщення столів і обмеження кількості людей, яким дозволено одночасно перебувати у залах нарад або ресторанах", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі зазначили, що завдяки постійному діалогу з партнерами і постачальниками, компанія планує забезпечити подальше виробництво і скоротити затримки в ланцюгу поставок.

При цьому інші шведські потужності Volvo Cars - завод двигунів в Шьовді та майданчик з виготовлення комплектуючих деталей в Улуфстрьомі - продовжать щотижневе планування виробництва і будуть адаптуватися відповідно до потреб інших заводів.

Також наголошується, що Volvo Cars продовжить користуватися програмою підтримки, наданої урядом Швеції з початку року.

"Вона гарантує значне скорочення робочого часу для більшості співробітників. Разом з тим, до моменту стабілізації ринків - підтримка уряду дозволяє Volvo Cars захистити свій бізнес", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

Зараз кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 2 мільйони осіб. Найбільше людей хворіє в США, Іспанії та Італії.

Довідка УНІАН. Компанія Volvo Cars була заснована у 1927 році. Сьогодні – це один з найвідоміших у світі автомобільних брендів, який у 2018 продав 642 253 автомобілі приблизно в 100 країнах світу. З 2010 року Volvo Cars входить до складу Zhejiang Geely Holding (Китай).

У 2018 році в Volvo Cars постійно працювали приблизно 43 000 співробітників. Головний офіс Volvo Cars, розробка продукції, маркетингові та адміністративні функції зосереджені в Гетеборзі (Швеція), головний офіс китайського підрозділу – в Шанхаї. Основні виробничі підприємства розташовані в Гетеборзі (Швеція), Гент (Бельгія), Південній Кароліні (США), Ченду та Дацині (Китай). Двигуни виробляються на заводі в Шьовді (Швеція) і Чжанцзякоу (Китай), а комплектуючі - в Улуфстрьомі (Швеція).