Затриманим співробітникам поліції повідомлено про підозру в одержанні хабара / фото СБУ, Facebook

Співробітники Служби безпеки України спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури 17 серпня викрили на хабарах керівництво та працівників відділення поліції у міжнародному аеропорту «Харків».

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-центрі Управління СБУ в Харківській області.

За відомостями СБУ, оперативники спецслужби встановили, що співробітники відділення поліції систематично вимагали та отримували хабарі від іноземних громадян, які організовували туристичні та бізнес тури в Україну. За винагороду поліцейські не здійснювали встановленого інструкціями поглибленого огляду речей іноземців та не оформлювали виявлені адміністративні правопорушення.

Відео дня

Правоохоронці задокументували протягом травня-серпня п’ять фактів отримання чотирма керівниками та співробітниками відділення хабарів на загальну суму 30 тис. грн.

Читайте такожІнспекторці ДФС загрожує в'язниця за те, що намагалася "врятувати" підприємця від перевірки за 100 тисяч гривень

Співробітники СБ України затримали двох поліцейських у терміналі аеропорту під час отримання чергової частини хабара.

Під час обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже 130 тис. дол. та 500 тис. грн. Затриманим співробітникам поліції повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу ще двом фігурантам кримінального провадження. Тривають невідкладні слідчі дії.

У прес-службі прокуратури Харківської області додали, що на даний час затримані двоє поліцейських у порядку ст. 208 КПК України: 33-річний старший інспектор (капітан поліції) та 41-річний інспектор (капрал). Чоловіки затримані під час передачі 3,8 тис. грн – однієї з частин хабара.