У Києві планують ввести в обіг проїзні квитки на міську електричку.

Відповідний проект рішення Київської міської ради «Про встановлення КП «Київпастранс» тарифів на послуги з перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міській електричці» оприлюднено для громадського обговорення на офіційному веб-сайті київської влади.

Зауваження і пропозиції від юридичних та фізичних осіб, їхніх об’єднань приймаються до 9 лютого 2012 року.

Відео дня

Згідно з рішенням, звичайний проїзний на місяць на один вид транспорту, а саме - безпосередньо для проїзду в електричці коштуватиме 95 грн., вартість проїзного для студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів закладів денної форми навчання становитиме 47,5 грн.

Проїзний на два види транспорту (електричка плюс один із видів наземного транспорту: трамвай чи автобус, чи тролейбус) коштуватиме на місяць 150 грн., а відповідний студентський - 75 грн.

Водночас вартість квитка на метро та електричку на місяць обходиметься звичайному пасажирові у 170 грн., а студентові – у 85 грн.

Також затверджено заставну вартість пластикової безконтактної картки у розмірі 7 грн.

У вартості проїзних квитків, крім виготовлених на основі пластикових безконтактних карток, вартість виготовлення карток врахована.

При цьому проектом рішення затверджується тариф на 1 поїздку в міській електричці - 1,7 грн.