Станом на 6.00 понеділка, 17 грудня, на міжнародній автотрасі Київ - Чоп, на ділянці дороги між містами Броди і Буськ, повністю ліквідовано затори і відновлено рух легкового транспорту.

Про це повідомив кореспонденту УНІАН помічник начальника ГУ МНС у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, рух вантажного транспорту сьогодні буде поступово відновлюватися після розчищення траси спеціальною технікою.

Відео дня

«Із снігових заторів рятувальники витягли вночі 580 автомобілів, а також понад 40 автобусів. Усі люди доставлені додому. Наразі інформації щодо звернень громадян до медиків щодо переохолодження та обмороження немає», - зазначив В.Туровцев.

На цей час на трасі працює снігоочисна техніка.

Також В.Туровцев повідомив, що на Львівщині залишається ускладненим проїзд автотранспорту в Радехівському, Сокальському та Перемишлянському районах.

Як повідомили УНІАН у Львівській облдержадміністрації, на розчищенні траси Київ – Чоп від снігу працювало понад 200 одиниць техніки, 6 роторних снігоочищувачів і 3 снігоходи.

У місцях заторів влаштували мобільні пункти обігріву та забезпечили гарячою їжею і чаєм людей. На постійному чергуванні перебували команди медицини катастроф, забезпечені технікою та необхідними медпрепаратами.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині у снігових заторах на трасі Київ - Чоп понад добу (з 17.30 суботи 15 грудня до ранку 17 грудня) перебувало декілька сотень людей, велика кількість легкових автомобілів, вантажівок, пасажирські автобуси. Довжина затору впродовж неділі,16 грудня, сягала понад 30 км.