«Укрзализныця» перевозит людей из Донбасса в другие регионы Украины / Wikipedia

Залізниці України станом на 12 вересня безплатно вивезли 10 693 людей із зони проведення українськими силовиками антитерористичної операції проти російських терористів на сході країни. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

Згідно з повідомленням, «Укрзалізниця» здійснює перевезення людей з Донбасу в інші регіони країни згідно із замовленням Міжвідомчого координаційного штабу з соціальних питань громадян, переміщених із тимчасово окупованої території.

У прес-службі повідомили з посиланням на першого заступника начальника департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Миколу Козака, що на сьогоднішній день існують серйозні проблеми із забезпеченням залізничних перевезень в східному регіоні, оскільки Донецьк, Луганськ і Ясинувата в даний час не мають залізничного сполучення.

Відео дня

Поїзди з Києва, Харкова, Дніпропетровська і Одеси курсують тільки до станції Костянтинівка, причому залучено пересувний склад Південної, Південно-Західної і Одеської залізниць, а з Маріуполя поїзди курсують до столиці та Львова.

"На евакуацію біженців галузь України вже витратила 1,1 млн. грн. Залізниці продовжують вивозити людей з тимчасово окупованих територій Донецької області», - зазначає «Укрзалізниця».

Читайте такожКурсування поїзда Маріуполь - Харків продовжили до 18 вересня

Як повідомляв УНІАН, 29 липня рада "Укрзалізниці" одностайно ухвалила рішення про подальше надання добродійної допомоги – забезпеченні безплатних перевезень громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО.

Для матерів із дітьми зі східного регіону «Укрзалізниця» організувала безплатне розміщення в кімнатах матері й дитини, залах очікування і в кімнатах відпочинку на вокзалах і станціях.

З початку антитерористичної операції зі сходу країни було переміщено 271,7 тис. громадян, серед яких 86 тис. - діти, 35 тис. - пенсіонери та інваліди.

У зв'язку з анексією Криму і загостренням політичної ситуації в східному регіоні країни були скасовані та обмежені деякі маршрути курсування пасажирських поїздів у напрямі Донецька, Луганська і Криму, у зв'язку з чим пасажирооборот у внутрішнбодержавному сполученні впав на 41,1%.