IndiGo використовує стандартні носові і хвостові двері по лівому борту і додатково задіяв носові сервісні двері по правому борту / фото depositphotos.com

Індійський лоукостер IndiGo придумав спосіб висадки пасажирів з салону літака буквально за лічені хвилини.

Як повідомляє Avianews.com, IndiGo стала першою бюджетною авіакомпанією у світі, яка висаджує пасажирів через три двері, а не через дві, як це відбувається у інших лоукостерів.

Зазвичай лоукостери використовують двоє дверей для висадки пасажирів з лівого борту, оскільки інші виходи призначені для сервісного обслуговування або аварійного виходу з літака.

IndiGo використовує для висадки пасажирів стандартні носову та хвостову двері по лівому борту і додатково задіяв носові сервісні двері по правому борту, які зазвичай використовують для завантаження бортового харчування.

Заощадити час на землі допомогло використання не стандартних аеропортових трапів зі сходами, а 3-рівневих пандусів. По ним пасажири можуть плавно спускатися на стоянку літака.

Авіперевізники та їх нововведення 

У серпні 2022 року латвійська авіакомпанія першою в Європі дозволила екіпажам літаків пірсинг і тату

Латвійська авіакомпанія airBaltic в 2023 році першою в Європі планує запустити безкоштовний супутниковий Інтернет від Starlink на всіх своїх літаках. Доступ в мережу буде безкоштовним. Послуга буде доступна для пасажирв як на землі, так і під час перельоту. 

4 липня 2023 року латвійська авіакомпанія airBaltic заявила про те, що в липні вперше в своїй історії пригостить пасажирів справжнім бочковим пивом під час польоту. Повідомлялося, що пасажирів пригощатимуть пивом латвійського бренду Mežpils, яке виробляє пивоварня, заснована в 1865 році.

Вас також можуть зацікавити новини: