"Велике будівництво" доріг допоможе підтримати українців роботою / фото УНІАН

Уряд України, в рамках програми "Велике будівництво", поточного року лише в дорожнє будівництво планує вкласти 100 мільярдів гривень, що дозволить створити не менше 170 тисяч нових робочих місць, в тому числі в суміжних галузях.

Читайте такожШмигаль хоче відправити безробітних українців на будівництво доріг

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"У планах розширити програму також і на будівництво мостів. Школи, дитячі садки та стадіони – це пріоритет для уряду. Цю інфраструктуру необхідно відновити до початку навчального року. Ще один напрямок, реалізацію якого відстежую особисто, - реконструкція понад 200 приймальних відділень в опорних закладах", - написав він.

За словами прем'єра, програма "Велике будівництво" допоможе підтримати українців роботою, покращити якість доріг в країні й почати розігрів економіки, адже вкладення в інфраструктуру мають значний мультиплікативний ефект.

"Третина всіх коштів від програми має піти у регіони вже в травні. Зволікати не можна", - додав Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні стартувала, як і планував уряд, "Велике будівництво", проекти по ремонту і будівництва інфраструктурних та соціальних об'єктів, які не зупиняються навіть в умовах загальнонаціонального карантину. При внесенні змін до держбюджету на 2020 рік Верховна Рада практично без змін залишила фінансування дорожнього будівництва.