На території Сирецького парку у столиці традиційно до зимових свят, у тому числі до Дня святого Миколая, відкритий зимовий рух Київської дитячої залізниці.

Відео дня

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Зазначається, що вокзал станції Київ-Пасажирський дитячий є міні-копією Центрального залізничного вокзалу столиці.

Читайте такожУ Києві дитяча залізниця буде працювати на свята (фото, відео)

На шляху прямування дитячого поїзда його пасажири можуть побачити 27 стел із інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь, отримають довідкові та геральдичні відомості, дізнаються про місцеві пам’ятки. А для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці.

Поїзди Київської дитячої залізниці курсуватимуть до 30 січня 2022 року по суботам, неділям і святковим дням із 10:30 до 18:50 (відправлення кожні 40 хвилин).

Повідомляється, що це третій в історії дитячої залізниці сезон перевезень. У 2018 році розпочалась масштабна реконструкція залізниці.

За даними КМДА, на теперішній час довжина маршруту складає 6,7 км. Залізниця обмежується двома станціями – "Київ–Пасажирський дитячий" та "Залізнична". Рухомий склад складається з трьох локомотивів – тепловозів ТУ7А, паровозу Гр-336 – єдиного діючого паровозу серед дитячих залізниць України, 12 пасажирських і 2 вантажних вагонів.

Вас також можуть зацікавити новини: