В "Укравтодорі" розповіли про плани ремонту доріг на 2021 рік / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує відремонтувати близько 6,8 тисячі кілометрів автодоріг у 2021 році, що більш ніж на 2 тисячі кілометрів більше, ніж заплановано на 2020 рік.

Читайте такожУкраїнцям пояснили, чому гроші з коронавірусного фонду були витрачені на дороги

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив глава агентства Олександр Кубраков в ході онлайн-презентації програми державно-приватного партнерства.

Відео дня

"Програма на 2020 рік передбачає ремонт 4 тисяч кілометрів доріг. У 2021 році плануємо відремонтувати і побудувати понад 6,8 тисячі кілометрів доріг", - сказав він.

Що цьому передувало

  • Україна планує залучити в найближчі роки понад 9 мільярдів доларів приватних інвестицій в рамках реалізації представленої сьогодні, 29 жовтня, програми державно-приватного партнерства в дорожній сфері.
  • Програма буде реалізовуватися в три фази. В рамках першої буде передано в концесію 6 пілотних ділянок доріг, на розвиток яких буде інвестовано близько 2 мільярдів доларів приватних інвестицій.
  • У рамках другої і третьої фази, реалізація яких повинна стартувати в 2023-2024 роках, наступні 15 і більше проектів будуть передані в концесію, за допомогою якої Україна планує залучити понад 7 мільярдів доларів.
  • З березня в Україні триває національний проект "велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.