Глобальна реконструкція Кільцевої дороги дуже важлива для харків'ян і міста, зазначив Терехов

В середу 17 березня виконуючий обов’язки міського голови Харкова Ігор Терехов провів інспекцію ділянок Окружної дороги міста, на яких вже розпочалися ремонтні роботи.

Про це повідомив сайт Харківської міської ради.

Так, за словами Терехова, на фрагментах дороги від Олексіївки в бік Салтівки і в Роганському житловому масиві до ремонту вже приступили, на інших ділянках тим часом проводяться підготовчі роботи.

Відео дня

«Наприкінці минулого року я звернувся до керівництва «Укравтодору» і Президента України з приводу глобальної реконструкції Окружної дороги, і ця ініціатива була підтримана. Необхідні тендерні процедури проведені, і в даний момент дорожники вже приступили до ремонтних робіт», - повідомив в.о. мера міста.

Всього планується капітально відремонтувати 58 км Окружної дороги. Крім цього, Терехов розповів, що в даний час розробляється проєкт установки на перехресті доріг з Черкаської Лозової і П'ятихаток світлофорного об'єкта, що дозволить знизити аварійність ділянки. Світлофори планують встановити до кінця жовтня.

«Ми беремося за всі мости, шляхопроводи, переїзди, за все елементи дорожньої інфраструктури, які не робилися ніколи. Реконструкція Окружної не скасовує наших планів по ремонту внутрішньоквартальних доріг і магістралей Харкова - ми як працювали в цьому напрямку, так і будемо працювати», - підкреслив в.о. мера.

Глобальна реконструкція Кільцевої дороги, яка триватиме два роки, дуже важлива для харків'ян і міста, зазначив Терехов. При цьому, за його словами, щоб уникнути заторів на час робіт Окружна дорога повністю перекриватися не буде.

«Звертаюся до харків'ян - ми не будемо повністю закривати рух по Окружній, але деякі незручності все ж будуть. Потерпіть. Адже в результаті ви отримаєте сучасну, зручну, в деяких місцях розширену і максимально освітлену трасу навколо Харкова», - сказав в.о. міського голови.

Нагадаємо, раніше в.о. мера Харкова Ігор Терехов заявив про плани зробити міській комунальний транспорт електричним та екологічним.