МВС розширило послугу доставки посвідчень водія за кордон / фото ua.depositphotos.com

Відсьогодні, 11 березня, послуга міжнародної доставки посвідчення водія стала доступною у Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, який раніше прокоментував мобілізацію працівників поліції.

"Міжнародна доставка посвідчення водія вже у 27 країнах Європи. Відсьогодні ця послуга доступна також у Швеції, Грузії, Португалії, Греції та Норвегії", –зазначив він у Telegram..

Клименко нагадав, що майже п’ять місяців тому МВС запустило цей сервіс, щоб українці за кордоном мали можливість швидко та зручно обміняти без бюрократії та черг водійські документи. 

Відео дня

Зазначається, що оформити заявку можна через Кабінет водія. За його словами, на сьогодні українці обміняли понад 5 тисяч водійських документів за допомогою послуги міжнародної доставки.

Доставка прав за кордон: що відомо

Починаючи з жовтня 2023 року українці отримали можливість онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. На початку цей сервіс став доступним для осіб, які проживають у Польщі. Однак з часом послуга стала доступною у все більшій кількості країн.

Термін міжнародної доставки становить близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть - 960 грн.

Станом на лютий 2024 року міжнародну доставку посвідчень водія організовано ще у 5 країн. Таким чином послугою охоплено вже понад 20 країн.

Вас також можуть зацікавити новини: