Тепер SkyUp Airlines буде перевозити вантажі / фото УНІАН

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines запускає вантажоперевезення як новий вид діяльності, у зв'язку з чим провела реконфігурацію 7 літаків.

Читайте такожУ Мінінфраструктури дали прогноз на відновлення авіаперевезень

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"SkyUp Airlines починає розвивати вантажні перевезення - крім пасажирських перевезень, це стане ще одним напрямком діяльності авіакомпанії. Для цього компанія отримала всі необхідні ліцензії та дозволи, а також провела реконфігурацію 7 повітряних суден зі свого пасажирського флоту. Перші вантажні рейси компанія вже виконала в березні та квітні цього року (близько 50 рейсів), транспортуючи переважно вантажі медичного призначення", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вантажні перевезення авіакомпанія планує здійснювати й після відкриття пасажирського авіасполучення після закінчення карантину.

"Виконання вантажних перевезень як частини діяльності планувалося авіакомпанією ще до початку поширення епідемії коронавірусу. Введення карантинних заходів у світовому масштабі, а також пов'язана з цим криза на ринку пасажирських авіаперевезень прискорили внутрішні процеси підготовки й дали поштовх до швидшого розвитку нового напрямку в роботі авіакомпанії", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, на сьогодні пройшли реконфігурацію 7 повітряних суден компанії - чотири Boeing 737-800 і три Boeing 737-900, а ще 2 літаки будуть переобладнані найближчим часом.

"Для забезпечення правильного перевезення вантажів ми погодили часткове видалення блоків крісел з Державної авіаслужбою України, враховуючи рекомендації Boeing (MOM-MOM-20-0239) та методичні рекомендації EASA (Європейського агентства з авіаційної безпеки) за перевезення вантажів у пасажирському салоні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа - та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві у 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.