"Укрзалізниця" розраховує отримати нові вагони / Фото УНІАН

Кабінет міністрів хоче запропонувати в наступному році виділити 3,288 мільярда гривень на закупівлю 100 пасажирських вагонів, а також ще 1,179 мільярда на модернізацію залізничної інфраструктури.

Про це в Telegram повідомив новий глава УЗ Володимир Жмак.

Читайте також"Укрзалізниця" незабаром получит 18 пасажирських вагонів українського виробництва

Відео дня

Як повідомляє глава компанії зараз в уряді опрацьовується і готується до подачі на розгляд Верховної Ради внесення до загального фонду державного бюджету на 2 021 нових бюджетних програм.

Ціна запитання

Йдеться про програму оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів, який передбачає виділення 3,288 млрд грн на закупівлю 100 пасажирських вагонів і програму "Модернізація залізничної інфраструктури" на суму 1,179 млрд грн.

Скріншот Telegram

Як відзначили в прес-службі УЗ, можливе виділення бюджетних коштів на оновлення пасажирського рухомого складу і модернізацію інфраструктури стане безпрецедентним проектом в історії незалежної України.

Оновлення складу

28 липня 2020 року стало відомо про те, що "Укрзалізниця" спільно з Міністерством інфраструктури та урядом розробляє середньострокову і довгострокову програми оновлення пасажирських вагонів. "Укрзалізниця" очікує найближчим часом отримати 18 пасажирських вагонів вітчизняного виробництва.