"Укрзалізниця" незабаром отримає 18 пасажирських вагонів / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" очікує найближчим часом отримати 18 пасажирських вагонів вітчизняного виробництва.

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на в.о. голови правління "Укрзалізниці" Івана Юрика.

"Наше завдання - максимально оновити парк. Що для цього потрібно? Очевидно, гроші. Ми працюємо з урядом щодо бюджетного фінансування закупівлі пасажирського складу. Нарешті за роки існування "Укрзалізниці" буде встановлено фундаментально правильний принцип фінансування державою пасажирських перевезень - соціально важливої функції, яку ми виконуємо. А компанія буде направляти свої ресурси на оновлення інфраструктури та локомотивного парку", - цитує прес-служба голову "Укрзалізниці".

Відео дня

Крім того, Юрик зазначив, що "Укрзалізниця" спільно з Міністерством інфраструктури та урядом розробляє середньострокову і довгострокову програми оновлення пасажирських вагонів.

Читайте такожЗолота прохолода: Укрзалізниця закупила кондиціонери для вагонів по мільйону за штуку

"Щороку для збереження існуючого пасажиропотоку нам потрібно оновлювати парк хоча б на 100 вагонів. Але в цьому питанні ми потребуємо фінансового внеску держави", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 27 липня Кабінет міністрів України затвердив консолідований фінансовий план "Укрзалізниці" на поточний рік.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.