На базі заводу Єврокар відкрився логістичний гуманітарний хаб для доставки вантажів

На базі заводу Єврокар на Закарпатті запустився центр по доставці гуманітарних вантажів, який приймає допомогу від країн Євросоюзу для України, яка воює з військами російського окупанта.

По це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Влада Закарпатської області спільно з Укрзалізницею організовують ритмічну та безперебійну роботу хабу, який доправлятиме гуманітарні вантажі до найбільш постраждалих територій країни — Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя та Одесу", - йдеться у повідомленні МІУ.

Відео дня

Локація хабу дозволяє отримувати та відправляти вантажі залізницею, оскільки має під’їзну колію двох видів — європейського зразка (1435) та українського (1520). Перший гуманітарний вантаж залізницею з хабу відправився до Харкова.

Пріоритетними типами вантажів є медикаменти, засоби гігієни, продукти харчування довготривалого зберігання, одяг, бутильована вода, дитячі продукти (їжа, підгузки тощо), спальні мішки та каремати.

МІУ просить надавати вантажі цілими упаковками, бажано на піддонах.

Контактний телефон: +380 50 96 12 607.

Як відомо, Єврокар — офіційний виробник авто Škoda в Україні, це один з найбільших виробників легкових авто в Україні, розташований у смт Соломоново, відстань від кордону з Угорщиною 1,5 км, зі Словаччиною — 2 км. Разом із індустріальним парком "Соломоново" підприємство складає Закарпатський автомобільний кластер.