Відбудова обох мостів стала можливою за сприяння фандрейзингової платформи UNITED24 / фото t.me/mykolaivskaODA

На Миколаївщині сьогодні відкрили ще два відновлені мости, зруйновані російськими окупантами.

Про це у Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Сьогодні відкрили ще два мости на Миколаївщині, які були зруйновані російськими окупантами. Один міст через річку Інгул у Воскресенській громаді та інший через річку Інгулець у Снігурівській громаді", - зауважив він.

Відео дня

Як зазначив Кім, відбудова обох мостів стала можливою за сприяння фандрейзингової платформи UNITED24.

"Зазначу, що міст у Снігурівській громаді побудували військовослужбовці 36-го шляхо-відновлювального Конотопського полку Державної спеціальної служби транспорту, на рахунку яких вже налічується 28 відновлених таких об‘єктів. А у Воскресенській громаді - 18-ий окремий мостовий батальйон першої окремої бригади імені Князя Лева Державної спеціальної служби транспорту", - додав голова Миколаївської ОВА.

Своєю чергою міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що міст через річку Інгулець у Баштанському районі Миколаївській області - вже восьмий міст, який відновили за кошти донорів UNITED24, і п‘ятий на деокупованій Миколаївщині.

Відновлення інфраструктури в Україні - деталі 

23 листопада 2022 року Кім повідомив, що на Миколаївщині необхідно відновити понад 13,5 тис. об’єктів, зруйнованих та пошкоджених внаслідок агресії РФ.

На той час "Укравтодор" займався відновленням 6 зруйнованих в області мостів.

У Херсонській області завершили облаштування тимчасового мосту довжиною 37 метрів через річку Інгулець у Калинівській громаді.