фото УНІАН, Андрій Скакодуб

У Києві збудують трамвайну лінію від Центрального залізничного вокзалу до Палацу спорту.

Її профінансують за рахунок позики від Світового банку, повідомляє Міністерство інфраструктури.

"Уряд схвалив залучення позики від Світового банку у розмірі 39 млн доларів на будівництво нової трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" із заїздом на Вокзальну площу у Києві", - інформує міністерство.

Відео дня

За словами голови Мінінфраструктури Олександра Кубракова, це рішення розморозить один із ключових проектів розвитку пасажирського електротранспорту в столиці.

"До реалізації цього рішення Київ рухався роками. Для мене цей проект особливо важливий, адже я був одним із тих, хто його запускав на рівні КМДА ще у 2015 році, коли керував проектом Світового банку. Однак реальний результат ми отримали лише зараз. За умови ефективної та системної роботи місцевої влади, роботи з будівництва нової лінії можуть розпочатися вже наступного року", - зазначив Кубраков.

Він також закликав українські міста активно працювати над втіленням екоорієнтованих проектів, яким Міністерство інфраструктури готове надавати підтримку, в тому числі – із залученням інвестицій.

За розрахунками міністерства, нова трамвайна лінія покращить сполучення між районами Правого берега, зменшить навантаження на Святошинсько-Броварську гілку метро і особливо на станцію "Вокзальна", допоможе боротись із заторами і знизить рівень забруднення повітря. Бонусом стане і реконструкція вулиць, якими пролягатиме новий трамвайний маршрут.

Наразі для старту проекту чекають техніко-економічне обґрунтування від КМДА.

Раніше повідомлялося, що у Києві також планують добудувати Дарницький залізнично-автомобільний міст. Цей об'єкт включили до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". 4 жовтня АТ "Укрзалізниця" підписала контракт з підрядником.