У Києві незабаром буде ліквідовано черговий довгобуд. Для добудови Дарницького мосту в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" АТ "Укрзалізниця" підписала контракт на 1,15 млрд гривень. Підрядником виступить компанія "Автострада". Про це Міністерство інфраструктури повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Протягом понад десяти років залізнично-автомобільний міст через Дніпро перебував у недобудованому стані. Зокрема, недобудованими залишаються з'їзди на лівому березі Дніпра, через що потенціал Дарницького мосту використовується не в повному обсязі, тоді як сусідні Південний і міст Патона перевантажені.

За домовленістю з УЗ підрядник проведе добудову з'їзду на Дніпровську набережну, де вже виконані всі необхідні підготовчі роботи. Зокрема, зведені 16 опор з 21 і змонтована третина всіх металоконструкцій прогонових будов.

Відео дня

У підсумку, Дарницький міст з 6 смугами руху зможе наблизитися до своєї пропускної здатності, яка оцінюється в кількості 35 000 автомобілів на добу.

"Успішна інфраструктурна історія Києва неможлива без розв'язання проблеми довгобудів. У столиці їх десятки. Починаючи від Подільсько-Воскресенського та Дарницького мостів, до численних ЖК, шкіл, лікарень та офісних будівель. На жаль, Київ, з дуже повільними темпами розвитку транспортної та соціальної інфраструктури вибивається із загальнонаціональних трендів. Вірю, що завершення Дарницького мосту, Київської обхідної дороги і Kyiv City Express повернуть до столиці масштабні проєкти", – зазначив з приводу початку добудови Дарницького мосту міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Україні діє окрема Національна програма відновлення мостів. У 2020 році за цією програмою вже було відремонтовано та побудовано 216 мостів і штучних споруд.