Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» з 1 серпня відновлює всі соціальні виплати, передбачені галузевою угодою та колективним договором, які до цього були відтерміновані у часі у зв'язку з кризою, викликаною пандемією COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожВтратили третину доходів: в "Укрзалізниці" звільнили відповідального за вантажоперевезення чиновника Веприцького

Відео дня

Що зміниться

Також буде скасовано чотириденний робочий тиждень для працівників, яким залишилося до виходу на пенсію три та менше років, батьків-самітників, які виховують неповнолітніх дітей.

«Укрзалізниця» - одна з перших компаній в Україні, яка починає виходити з кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Завдяки впровадженню антикризового плану, поступового збільшення обсягів перевезень вантажів, відновлення пасажирських перевезень ми отримали можливість скасувати ряд обмежень по соціальних виплатах для співробітників компанії. Для нас залізничники - головна цінність, і ми повинні зберегти наш кадровий потенціал. Це наш пріоритет», - цитує прес-служба в. о. голови правління компанії Івана Юрика.

Відпустка

Наголошується, що працівники, які будуть писати заяву на відпустку, у серпні отримають допомогу на оздоровлення без відстрочення у часі.

«Інші соціальні виплати теж будуть здійснюватися без відстрочки. Також «Укрзалізниця» відновлює раніше відстрочені соціальні виплати працівникам. Вони будуть здійснюватися у декілька етапів і мають бути повністю виплачені до кінця цього року», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що, попри карантинні заходи в країні, «Укрзалізниці» вдалося зберегти кадровий потенціал та не скорочувати персонал, а працівники, які були виведені в простій, отримують 100% посадового окладу.

Хронологія подій

  • «Укрзалізниця» у квітні-травні 2020 року почала катастрофічно втрачати доходи від вантажних перевезень. Доходи від перевезень вантажів в травні впали на третину, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому навантаження в травні було вищим ніж місяцем раніше.
  • У цей же період «Укрзалізниця» повідомила про плани введення чотириденного робочого дня для збереження робочих місць залізничників. На такий крок компанія змушена була піти через падіння доходів.
  • У червні 2020 року Наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонила від виконання повноважень в.о. члена правління, відповідального за вантажні перевезення, Романа Веприцького.
  • 3 липня 2020 року Кабінет міністрів України вніс зміни до складу правління АТ «Укрзалізниця», призначивши Івана Синякова в. о. члена правління.
  • Втрати «Укрзалізниці» через карантин за підсумками першого кварталу склали 7 мільярдів гривень, за підсумками 2020 року вони можуть скласти близько 16 мільярдів гривень.