УЗ запустила поїзди з Києва до центру Василькова / фото УНІАН

Укрзалізниця запустила приміські поїзди, що будуть курсувати з Києва до центру міста Васильків.

Про це повідомила прес-служба держкомпанії.

Це стало можливим завдяки тому, що напередодні відбулася реконструкція дільниці Васильків — Васильків-2 в рамках проєкту Kyiv City Express програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". 

Відео дня

В ході робіт було встановлено 258 опор та електрифіковано 11 км колій, модернізовано 4 залізничні переїзди, капітально відремонтовано понад 10 км колій, укладено майже 9 км плітей безстикової колії та розчищено смугу відведення від дерев та іншої рослинності. Також на дільниці впроваджено сучасну мікропроцесорну систему стрілок та сигналів.

Також було збудовано нову пасажирську платформу в місті Васильків. ЇЇ обладнали системою звукового оповіщення пасажирів, камерами відеоспостереження та інформаційними табло. Нова пасажирська платформа розташована безпосередньо в центрі міста Васильків, відтепер саме сюди курсуватимуть усі приміські поїзди з Києва. Раніше вони прибували до станції Васильків-1, яка знаходиться в селищі Калинівка, що за 10 кілометрів від Василькова.

"Київщині потрібні такі проєкти, як Kyiv City Express, Київська обхідна дорога. Вони допоможуть розвантажити Київ від найбільших у Європі заторів. Допоможуть пасажирам нарешті почати планувати власний час подорожі. Столичний регіон надто довго потерпав від несистемної інфраструктурної розбудови та багаторічного множення довгобудів. Президентська програма "Велике будівництво" нарешті виправляє ці помилки", — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Загалом між Києвом та Васильковом-2 щодня курсуватиме 18 рейсів приміських електропоїздів. Ранкові електропоїзди №6042 та №6046 Васильків-2 – Київ доїжджатимуть до столиці за 37 хвилин.

"Останній залізничний інфраструктурний проєкт, який було реалізовано для пасажирів, — експрес до Борисполя. До цього за десятки років було збудовано рівно 0 кілометрів нової інфраструктури для пасажирів. Завдяки програмі "Велике будівництво" нам вдалося поновити розбудову пасажирських напрямків та оновлення поїздів. Це перший проєкт, який ми вже завершили і який покращить якість перевезення пасажирів", — наголосив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський оголосив масштабну модернізацію української залізниці в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво".