«Велике будівництво» відремонтувало дорогу через Торунський перевал / фото facebook.com/cadzkp

У межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" відновлено дорогу через Торунський перевал, що є одним з найвищих у Карпатах.

Перевал розташований на висоті 941 м над рівнем моря, повідомила Facebook-сторінка Служба автомобільних доріг Закарпатської області.

Розташована там мальовнича дорога є важливою транспортною артерією для розвитку регіону, зокрема, туризму.

Відео дня

"Роботи у гірській місцевості ускладнюються великою кількістю мостових переходів та ділянок, де можливі зсувні процеси. Зокрема, від Торунського перевалу до Соймівського мосту провели ремонт 11 малих мостів", - розповіли в автодорі.

Роботи пройшли на ділянках траси Р-21 Долина-Хуст поблизу сіл Майдан, Верхній Бистрий та Торунь. Тут оновили дорожнє покриття, встановили знаки, облаштували тротуари, які було розширено до стандартної ширини 1 метр 20 см.

Паралельно доробляються з’їзди, незабаром буде влаштовано огородження. Для мандрівників лісівники облаштували зони відпочинку вздовж дороги.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що ініційоване ним "Велике будівництво" розпочало відновлення туристичних об’єктів та автошляхів до них.