РФ для забезпечення армії використовує залізницю, побудовану ще царем / фото ua.depositphotos.com

Під час підготовки повномасштабного вторгнення в Україну РФ використовувала Транссибірську магістраль, яку почали будувати ще за часів Олександра ІІІ у 1891 році,  для перекидання людей і техніки з далекого Сибіру до кордонів України, пише Bloomberg з посиланням на старшого наукового співробітника Американського інституту підприємництва Хала Брандса.

Зазначається, що коли війна стала кривавою і затяжною, президент Росії Володимир Путін почав використовувати залізницю для посилення і поповнення своєї армії, імпортуючи артилерійські снаряди з Північної Кореї. Також Транссибірську магістраль використовують для переорієнтації російської торгівлі, що перебуває під жорсткими санкціями, на Азію.

"Звичайно, технології не стоять на місці: залізниці сьогодні конкурують з контейнеровозами, літаками та іншими засобами глобальних перевезень. Але актуальність ключових залізниць Євразії зберігається", – цитує видання експерта.

Відео дня

За його словам, у міру зростання міжнародної напруженості Росія і Китай поглиблюють співпрацю і концентруються на шляхах, які недосяжні для американського військово-морського флоту. Чим міцнішими будуть континентальні зв'язки між ними, тим стійкішими вони будуть до тиску з боку Заходу.

"Нехай буде побудована залізниця",– оголосив цар Олександр III у 1891 році. Понад століття потому Транссибірська магістраль все ще залишається центром євразійського і глобального конфлікту", – підкреслює Брандс у статті для Bloomberg.

Він також додав, що це пояснює, чому Україна прагне послабити російські військові зусилля, руйнуючи залізниці. У листопаді українські оперативники здійснили низку послідовних нападів на критично важливі ділянки Байкало-Амурської залізниці, яка є частиною великого комплексу Транссибірської залізничної магістралі.

Транссибі́рська залізнодорожна магістраль – залізнична дорога між Челябінським і Владивостоком, що з'єднує європейську частину РФ з найбільшими східно-сибірськими і дальньосхідними промисловими містами. Побудована в 1891—1916 роки. Російські чиновники вважали, що Транссибірська магістраль дозволить глибше проникнути у Східну Азію.

Удари ЗСУ по транспортній інфраструктурі РФ

Раніше УНІАН писав, що по району залізничного вокзалу одного з міст Курської області вдарив невідомий дрон. Пошкоджена компресорна станція залізничного вокзалу Дмитрієва.

Російські окупанти вже готуються до втрати Кримського мосту. Там вважають, що знищення незаконно збудованої переправи – це лише питання часу. Так вважає військовий експерт Іван Киричевський. За його словами, росіяни планують збудувати альтернативний маршрут на випадок втрати мосту через Керченську протоку.

Вас також можуть зацікавити новини: