Парубій заявив, що виключатиме мікрофони депутатам, які проводитимуть виборчу агітацію / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що виключатиме мікрофони депутатам, які проводитимуть виборчу агітацію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи з трибуни парламенту під час відкриття десятої сесії Верховної Ради.

Читайте такожЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у президенти України

Відео дня

«Під час цієї сесії у нас буде ще одне випробування — під час сесії будуть відбуватися вибори президента України і, без сумніву, виборча кампанія емоційно буде відчуватися і по всій країні, і, очевидно, багато хто буде змагатися, щоб і Верховна Рада була втягнута у виборчу кампанію», - зауважив спікер.

Він наголосив, що Верховна Рада має працювати стабільно.

Парубій висловив переконання, що на поточній сесії народні депутати повинні проявити “великий рівень відповідальності”.

“Вже вчора на Погоджувальній раді я відчув, наскільки виборча кампанія вносить буквально ненависть в дискусію із народними депутатами”, - наголосив голова ВР.

Він нагадав, що рівно 100 років “під натиском більшовиків український уряд змушений був покинути Київ, і українські війська змушені були покинути Київ, і, без сумніву, однією з найголовніших причин тих подій було те, що політики розривали країну під час найбільших випробувань”.

Парубій наголосив, що Верховна Рада повинна продемонструвати відповідальність.

“Ми повинні забезпечити стабільність роботи українського парламенту”, - підкреслив спікер.

За словами Парубія, коли він бачитиме, що хтось із депутатів провадитиме виборчу агітацію, то виключатиме мікрофон.

“Коли я буду бачити як голова Верховної Ради, що під час обговорення законів хтось не обговорює закон, а веде виборчу агітацію, я буду виключати мікрофон, і я впевнений, що зал зі мною буде згоден і підтримає”, - сказав Парубій.

Він заявив, що не дозволить “перетворити Верховну Раду на плацдарм для виборчої кампанії, особливо зважаючи на те, яка велика відповідальність стоїть перед нами на цій сесії”.