В ефірі «Суспільного» демонструватимуть нейтральний сюжет, якщо кандидати у президенти не з’являться на дебати 19 квітня / колаж УНІАН

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявив, що якщо кандидати в президенти не з’являться на офіційні дебати в студію «Суспільного» 19 квітня о 20.00, то в ефірі буде продемонстровано нейтральний сюжет, наприклад «маленьке звірятко».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільному брифінгу з головою Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяни Сліпачук про дебати між кандидатами у президенти перед другим туром виборів.

«Що буде відбуватись на хвилях «UA:Першого»? Ми підготуємо усе, вся робота буде зроблена, вона вже є в кошторисі, з цим уже нічого не зробиш, і скасувати це теж не можна. В той час буде готова студія, модератор», - зазначив Аласанія.

Відео дня

"На екрані, якщо жоден з кандидатів не з’явиться, у нас буде напоготові будь-що нейтрального характеру, наприклад, маленьке звірятко буде загортати своїми ручками що-небуть, а в той час буде рухомий рядок зі словами: «Перепрошуємо, кандидат «такий-то» не з’явився на дебати», - пояснив Аласанія.

Читайте такожСиловики почали підготовку НСК "Олімпійський" до дебатів (фото)

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня шоумен Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Петром Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів.

Заступник гендиректора з адмінроботи НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов запевнив, що стадіон має всі можливості для проведення дебатів, та очікує на офіційну заявку до 17 квітня.

Порошенко, своєю чергою, заявив, що чекає Зеленського 14 квітня на НСК «Олімпійський» для проведення дебатів.

8 квітня Зеленський виступив із заявою, що дебати з Порошенком на НСК «Олімпійський» відбудуться 19 квітня.

Голова парламентської фракції «БПП» Артур Герасимов повідомив, що Порошенко згодний на дебати в будь-який день, зокрема й 19 квітня, як пропонував Зеленський.