Петро Порошенко / REUTERS

Президент України Петро Порошенко вперше прийшов на ефір ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

Раніше Петро Порошенко ігнорував ефіри програми, на які його запрошували, однак цього разу він з'явився без запрошення.

Один із ведучих Сергій Іванов зізнався, що поява Порошенка стала абсолютною несподіванкою та жодним чином не є постановкою. Президент заявив, що готовий протягом 40 хвилин відповісти на всі запитання від будь-яких гостей студії.

Порошенко подякував ведучій Наталії Мосейчук за роботу і назвав її "чудовою журналісткою". Мосейчук запитала у кандидата в президенти Порошенка, чому він не приїжджав до студії раніше, коли його запрошували перед першим туром. 

"Я твердо наголошую, що я сьогодні приїхав, бо твердо переконаний, що мають відбутися дебати. Я сьогодні приїхав, аби запросити Володимира Олександровича…", - сказав Порошенко.

Кандидат в президенти запросив свого конкурента на виборах у другому турі Володимира Зеленського на дебати просто безпосередньо в цьому ефірі. Ведуча наголосила, що зараз на каналі будуть з’ясовувати, чи зможе Зеленський приїхати до студії та взяти участь у програмі. Згодом вона повідомила, що Зеленський уже прямує до Франції і не може фізично бути присутнім на ефірі.

Після цього до розмови телефоном приєднався Володимир Зеленський і між кандидатами виникла словесна перепалка через дату дебатів.

Читайте також"Треш", з яким Україна ще не стикалася": у Зеленського прокоментували скандальне відео з фурою

Під час розмови Зеленський знову погодився провести дебати з Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський". Президент наполягав на своєму баченні передвиборчої дискусії: провести 14 квітня дебати на стадіоні, а 19-го – зустрітися в студії суспільного мовника. Зеленський наполягав на зустрічі 19 квітня, але не в студії, а на стадіоні. Кандидати говорили синхронно, часто перебиваючи один одного і не слухаючи опонента. Врешті Зеленський різко завершив розмову. "Зараз закінчу я. 19-го числа на НСК "Олімпійський". Крапка. До побачення", - заявив він. Після цього було чути телефонні гудки.

У студії "Право на владу" також був присутній заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтин Кулик. Він звинуватив Порошенка у втручанні в розслідування так званої "справи Курченка", в якій фігурує оточення чинного глави держави.

Порошенко спростував ці заяви: "Інформація про нібито моє втручання у будь-які кримінальні справи, і в тому числі справу, про яку каже пан Кулік - це абсолютна нісенітниця. Це абсолютна, відверта брехня!".

Кулик своєю чергою заявив, що Порошенко двічі "м’яко впливав" на його справи – Тимонькіна та Саакашвілі, а також кілька разів нібито було втручання з "посиланням" на чинного президента.

Петро Порошенко в ефірі "Право на владу" також пояснив, чому звільнив главу Одеської ОДА Максима Степанова.

Сам Степанов у студії заявив, що пов’язує своє звільнення із результатами першого туру виборів в Одеській області. "І заяву за власним бажанням я не писав",  - наголосив екс-чиновник.

У відповідь Порошенко сказав, що причин для звільнення кілька, зокрема падіння Одеської області у рейтингу регіонів. Порошенко додав, що має приймати голосування людей і зробити відповідні висновки.

"Голова ОДА - це політична посада. І та оцінка, яку дали виборці в Одеській області діючій владі, це не лише оцінка президенту, а й роботи голови ОДА", - додав він.

Свій виступ у "Право на владу" Порошенко завершив ще одним зверненням до Зеленського, в якому знову закликав свого кандидата прийти 14 квітня на дебати на НСК "Олімпійський".

Нагадаємо, генеральний директор 1+1 Media Олександр Ткаченко заявив, що телеканал подасть до суду на президента України Петра Порошенка після його неочікуваного приїзду до ефіру програми "Право на владу". За його словами, на програму кандидатів у президенти не запрошували, однак Порошенко вирішив сам приїхати на ефір. Він також підкреслив, що позов стосуватиметься і колишніх звинувачень від Порошенка на адресу телеканалу 1+1.