Президент України Петро Порошенко заявив, що серед причин звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА став результат першого туру президентських виборів в регіоні. 

Про це Порошенко повідомив в ефірі програми "Право на владу" на каналі “1+1”

Зокрема, сам Степанов сказав, що він пов’язує своє звільнення виключно з результатами першого туру президентських виборів в Одеській області. “Будь-яких інших підстав для свого звільнення я не бачу. Заяву за власним бажанням я не писав”, - заявив він.

Читайте такожПорошенко офіційно звільнив Степанова з посади голови Одеської ОДА

Порошенко у свою чергу сказав, що він не вірить, що Степанов казав, що його хтось примушував фальсифікувати вибори.

“Щодо причин звільнення - їх багато, в тому числі, що Одеська область впала найбільше в рейтингу областей України, на вісім позицій і займає третє з кінця місце. Є інша позиція щодо ефективності використання коштів, бо на Одеську область йшло пріоритетне фінансування, в тому числі на дорожнє будівництво мільярди гривень. Я наголошую, я не збираюся цього приховувати, що голова ОДА - це політична посада і та оцінка, яку дали виборці Одеській області діючій владі - це оцінка не лише президента, а й роботи голови ОДА”, - заявив він.

Порошенко зауважив, що це “його рідна” область і він очікував, що отримає в першому турі “більший результат”. “Але це є вільне волевиявлення громадян і я маю приймати це голосування. Більше того, я маю прочитати цей сигнал і зробити висновки, які я і зробив”, - підкреслив він.

На переконання чинного президента, Одеська область вже “натерпілась від варягів” і він запевнив, що на Одещині главами ОДА будуть ті, хто народився в цій області.

Своєю чергою екс-голова Одеської ОДА зауважив, що “ми не обирали губернатора Одеської області, ми обирали президента країни”. 

Степанов заперечив президенту і сказав, що йому дуже дивно чути закиди щодо “економічних провалів” в області. Він нагадав, що 2 березня глава держави був на Раді регіонального розвитку, де він говорив про економічні здобутки.

Також Степанов заявив, що “будь-яких команд щодо фальсифікацій ніколи не отримував, але в той же самий час, будь-які речі, пов’язані з соціальними програмами в передвиборчий період до дня голосування я зробив все, щоб це ніяким чином не вплинуло безпосередньо на вибір людей під час голосування”. 

“Коли я говорю про соціальні виплати, я говорю про ті виплати, які були запроваджені в 2019 році під назвою одноразова допомога, в Одеській області - це 1497 гривень, запроваджені ці виплати були в цьому році за моїм поданням, прийнятим на обласній раді...після 22 квітня”, - заявив Степанов.

Порошенко у свою чергу сказав, що не знав про те, що Степанов відтермінував виплату одноразової соіальної допомоги в Одеській області. “Якби я це знав, він (Степанов - УНІАН) був би звільнений раніше”, - підкреслив Порошенко. 

Як відомо, за даними ЦВК, кандидат в президенти та чинний глава держави отримав в першому турі президентських виборів в Одеській області 9,08%, своєю чергою Володимир Зеленський набрав 41,26% голосів в цьому регіоні. 

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Порошенко звільнив Максима Степанова з посади голови Одеської облдержадміністрації.

Довідка УНІАН. Степанова було призначено на посаду голови ОДА в січні 2017 року, він змінив на цій посаді Міхеїла Саакашвілі. До цього Степанов очолював держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна».