Говорячи про томос, він підкреслив, що це є перемогою для України / фото УНІАН

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський наголошує, що досягнення в питаннях безвізу та мови не належать лише чинному президенту Петру Порошенку, а томос – це перемога, перш за все, колишнього предстоятеля УПЦ КП, патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час дебатів на НСК "Олімпійський".

"У Петра Олексійовича дуже багато було досягнень. І це так. Безвіз, томос, мова, армія. Все, що ви писали на білбордах. Але ви знаєте, мені здається, що чомусь всі ці досягнення ви записали тільки собі. Я не розумію, чому", - сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте також"Існує два Порошенки": Зеленський пояснив помилковість обрання Порошенка президентом у 2014 році

Зокрема, він зауважив Порошенкові: "Українська мова була ще до вас".

"Що стосується безвізу - так, це перемога. Перемога українських дипломатів, української діаспори, які боролися за безвіз ще до того, як ви стали президентом України", - зазначив Зеленський.

Говорячи про томос, він підкреслив, що це є перемогою для України.

"Але мені здається, що це перемога, перш за все, Філарета, який боровся за Українську церкву ще до того, як ви стали президентом. Ще в ті часи, коли ви були прихожанином Московського патріархату", - сказав Зеленський.

Крім того, говорячи про армії, Зеленський наголосив: "Армія - це, перше за все, подвиг українських воїнів, українських волонтерів, українського народу".