Володимир Зеленський / REUTERS

Соціологи повідомили, як голоси виборців після першого туру президентських виборів, який відбувся 31 березня, розподілилися у другому турі від інших кандидатів між шоуменом Володимиром Зеленським і чинним главою держави Петром Порошенком.

Як передає кореспондент УНІАН, генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто на прес-конференції щодо результатів проекту "Національний екзит-пол 2019" станом на 18.00 сказав: "Як перетікали голоси, ми можемо взнати по наших передвиборчих дослідженнях, тому що ми в цьому екзит-полі опитали, як виборці голосували у першому турі".

Паніотто також послався на дослідження, проведене за декілька днів до другого туру.

Відео дня

Читайте такожНаціональний екзит-пол підтвердив перемогу Зеленського у всіх регіонах України

За його словами, до Порошенка дуже мало відійшло голосів від лідера "Батьківщина" Юлії Тимошенко (лише 10%, більшість її голосів перейшли Зеленському). Найбільше голосів до Порошенка перейшло від лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка (приблизно 30%) і приблизно стільки ж від самовисуванця Ігора Смешко.

"Усі інші, особливо голоси східної частини (за) Бойка, Мураєва, потім Ляшка, теж майже всі його голоси відійшли до Зеленського. До Порошенка більше нічого не перейшло", - заявив Паніотто.

Як повідомляв УНІАН, відповідно до Національного екзит-полу станом на 18.00 у другому турі президентських виборів за Зеленського проголосували 73,2%, за Порошенка – 25,3% виборців. Опитування провели фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова. Було опитано 13 тис. 686 осіб.