Петро Порошенко / REUTERS

Чинний глава держави, кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що піде з президентського офісу, але не піде з політики.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав у прес-центрі свого передвиборчого штабу.

"Наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішила більшість українців. І я сприймаю це рішення", - сказав він.

Відео дня

Разом з тим Порошенко підкреслив, що залишиться в політиці й "буде боротися за Україну".

"Я піду з офісу, але хочу твердо наголосити - я не йду з політики", - сказав він.

"Наша команда має захистити ті здобутки, які ми з вами спільно, з українським народом вибороли в надзвичайно складних умовах за ці 5 років", - наголосив президент.

Читайте такожПорошенко визнав поразку на виборах президента і готовий привітати Зеленського

За словами Порошенка, необхідно захистити європейську і євроатлантичну стратегію – "ті принципи, ті цілі, ті очевидні рубежі, на які ми вийшли за ці п’ять років, і які тепер, на жаль, поставлені під загрозу". Він сказав, що йдеться про захист курсу на членство у Європейському Союзі та НАТО. "Тільки в цих організаціях може бути гарантована безпека України, зокрема захист від Росії як країни-агресора", - наголосив президент.

Порошенко підкреслив, що його команда захищатиме безвіз, бо "окремі члени Конституційного суду дуже швидко переорієнтувалися на нову владу і зараз планують визнати неконституційним електронне декларування, а саме це було умовою безвізу".

Він наголосив, що його команда буде захищати українську армію від будь-яких спроб "применшити історичне значення її подвигу".

Також президент запевнив, що його команда захищатиме Православну церкву України. "Ми не допустимо реваншу, бо коли ми зняли ярмо російської церкви і Росії з ПЦУ, то це ще один міцний фундамент нашої державотворчості", - сказав він.

Крім того, за словами Порошенка, його команда захищатиме стабільність фінансово-банківської системи України.

За словами Порошенка, також його команда захищатиме "потужну світову міжнародну коаліцію, яку ми дбайливо створювали ці 5 років на підтримку України".

Він наголосив, що якщо не будуть імплементовані Мінські домовленості, то його команда добиватиметься посилення санкцій проти Росії.

Як повідомляв УНІАН, за даними всеукраїнського екзит-полу, проведеного на замовлення програми ТСН на телеканалі "1+1", за Зеленського проголосували 72,7%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 27,3%.

За результатами Національного екзит-полу 2019, станом на 18.00 за кандидата в президенти Володимира Зеленського проголосували - 73,2%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,3% виборців.