Ілюстрація / REUTERS

День голосування у другому турі виборів президента України пройшов успішно.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко.

Читайте такожОстаточні дані Національного екзит-полу: Зеленський набирає 73% голосів, Порошенко – 25,5%

Відео дня

«З приємністю повідомляю, що на загал день голосування пройшов успішно, і навіть за повідомленнями Нацполіції, кількість звернень та скарг щодо виборів є набагато меншою, ніж під час голосування 31 березня», - сказав Радченко.

Також він додав, що явка виборців порівняно з першим туром виборів лишилась незмінною: за даними зі 194 округів, явка становить 62,12%, в першому турі вона становила 62,8%. «Але я наголошую, що ми ще продовжує отримувати дані щодо явки», - уточнив він.

Також Радченко поінформував про голосування за кордоном. На закордонному виборчому окрузі повторне голосування відбулося на 101 виборчій дільниці у 72 країнах світу. «Станом на 22:00 голосування завершилося на 88 закордонних дільницях. Останні виборчі дільниці за кордоном закриються для виборців о 6-й годині ранку 22 квітня у Генконсульстві України у Сан-Франциско в США», - додав він.

Також, як повідомив керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко, планується, що на наступний брифінг члени ЦВК вийдуть о 10:00 22 квітня.