Верховна Рада / REUTERS

Двоє кандидатів політичної партії "Слуга народу" відмовилися балотуватися в народні депутати на позачергових парламентських виборах 21 липня. Відмовилися йти в Раду, зокрема, екс-депутат Одеської міськради і політик Дмитро Співак, який був у списку під №33.

На своїй сторінці в Facebook він пояснив, чому передумав йти в Раду. За словами Співака, після оголошення його номером 33 у списку партії, "в соціальних мережах розгорнулася проти мене і моєї сім'ї ціла кампанія з дискредитації".

Читайте також"Слуга народу" оголосила постпраймеріз: українців закликають перевірити список партії

Відео дня

На думку Співака, його журналістська і телевізійна діяльність дасть йому великі можливості впливати на формування громадської думки і приносити користь країні.

"Поки в Україні думки так званих "патріотів" і "активістів" будуть сприйматися, як істина в останній інстанції, і вони будуть безкарно і під прикриттям впливати на уми громадян і позицію влади, наша молода демократія буде і далі ходити по замкненому колу. А тому, я бачу своїм завданням зробити все можливе, щоб такі персонажі назавжди зникли з суспільної свідомості людей і життя країни", - додав він.

Передумав балотуватися в депутати також директор Департаменту молоді та спорту КМДА, відомий фехтувальник Вадим Гутцайт. У списках партії "Слуга народу" він значився під номером 81.

Він на своїй сторінці у Facebook заявив, що є людиною справи, а не політиком. Своїм завданням Гутцайт вважає насамперед - бути корисним для суспільства.

"Упевнений, що більше користі я принесу, все-таки, у виконавчій владі. Чи то в Києві як керівник Департаменту спорту, чи то, в Міністерстві молоді та спорту", - написав Гутцайт, наголосивши, що на нього можна розраховувати, де буде корисний.

Як повідомляв УНІАН, 9 червня "Слуга народу" президента Володимира Зеленського під час з'їзду у Ботанічному саду Києва оприлюднила сотню кандидатів, які за списком партії братимуть участь у дострокових виборах Верховної Ради 21 липня 2019 року.

Також було названо десятку кандидатів, які розглядаються для висування у мажоритарних виборчих округах.