До парламенту проходять п'ять партій / фото УНІАН

До Верховної Ради на позачергових виборах 21 липня можуть пройти п'ять партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Читайте також"Слуга народу" набирає понад 50%, партія Вакарчука "пролітає" - свіжий рейтинг

Відео дня

«Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 49,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями», - сказано у прес-релізі за результатами опитування.

Також наразі долають прохідний бар’єр партія «Опозиційна платформа – За життя» (10,5%), «Європейська солідарність» (7,7%), «Батьківщина» (6,9%) та партія «Голос» (5,9%).

Партію «Сила і честь» готові підтримати 3,8%, «Опозиційний блок» – 3,1%.

Рейтинг інших політичних сил становить менш як 3%.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування протягом 13-17 липня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2,5 тис. респондентів. Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 2,0%.

Раніше результати опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка, свідчили, що партія Вакарчука "Голос" не проходить до Ради.