Штаб партії зафіксував низку порушень / фото УНІАН

Штаб партії "Слуга народу" зафіксував близько 500 порушень на позачергових виборах до Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив керівник штабу Олександр Корнієнко.

"По порушеннях загалом - до 500 порушень зафіксовано нашими органами щодо збору порушень", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожРазумков назвав ймовірний час початку роботи нового парламенту

Корнієнко наголосив, що наразі є близько 10 виборчих округів, де є "якісь проблеми".

"Підкупи були зафіксовані більш ніж по 30-ти округах, але вплинути на результат вони можуть по 10-ти, умовно. Тому, власне, на цих округах збирається матеріал для звернень в окружну комісію і потім судових розглядів, і потім звернень у ЦВК зі скаргами щодо визнання результатів на окремих дільницях або невизнання взагалі результатів по округу", - сказав Корнієнко.

За його словами, у 78-му окрузі в Запорізькій області був підкуп та багато порушень, результатом чого є більш як 3 тис. недійсних бюлетенів по округу.

Також, сказав Корнієнко, у 64-му окрузі є "зараз якісь незрозумілі історії та тітушки".

У Полтавській області в 146-му окрузі, додав Корнієнко, "там команда окружна готує інформацію, щоб для суду".

"По 137-му був підкуп, є дуже багато відео, свідчень, там буде точно судовий процес. Є також Закарпатська область - 68-й та 69-й округи, там багато порушень і масовий підкуп, тому там, можливо, буде позов. 119-й округ - по 17 дільницях є інформація щодо підкупу членів комісій, це буде перевірятися. Багато порушень в Луганській області - роздавали гроші, цукор", - повідомив Корнієнко.

Крім того, за його словами, у 15-му окрузі у Вінницькій області є "фактаж щодо підкупу".

Як повідомляв УНІАН, у Комітеті виборців України констатували, що голосування під час виборів до Верховної Ради відповідало нормам українського законодавства та міжнародним стандартам демократичних виборів. Спостерігачі КВУ зафіксували низку проблем і порушень, однак вони не носили системного характеру і не були такими, що могли суттєво вплинути на результати волевиявлення громадян.