Перерахунок розпочнеться завтра зранку / фото  УНІАН

У Закарпатській області окружна виборча комісія здійснить перерахунок голосів по одномандатному виборчому округу №69 на усіх 133 дільницях.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила представник Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ольга Беца.

За її словами, відповідне рішення ОВК №69 прийняла сьогодні.

Відео дня

Беца уточнила, що, за інформацією спостерігача ОПОРИ, до окружної виборчої комісії №69 із центром у місті Мукачеві, надійшла заява від кандидата у народні депутати Віктора Балоги із проханням здійснити перерахунок голосів на всіх 133 дільницях виборчого округу.

Вона зазначила, що члени ОВК розглянули заяву кандидата під час засідання 24 липня та проголосували за здійснення перерахунку голосів.

«За словами спостерігача, члени ОВК розпочнуть наступне засідання, під час якого здійснюватимуть перерахунок завтра, 25 липня, о 9 годині», - сказала Беца.

Вона також додала, що інформацію про повторний підрахунок голосів підтвердив голова ОВК №69 Олександр Гнатів, при цьому він уточнив, що є відповідні заяви про перерахунок від двох кандидатів.

Наразі на сайті Центральної виборчої комісії постанову про повторний підрахунок голосів на всіх дільницях округу №69 ще не оприлюднили.

За даними опрацювання 100% протоколів, в окрузі №69 переміг кандидат в народні депутати Віктор Балога (партія «Єдиний центр»), за якого проголосували 35,81% виборців. Друге місце посів кандидат від партії «Слуга народу» Едгар Токар – за нього віддали голоси 34,47% виборців.

22 липня партія «Слуга народу» заявила, що буде оскаржувати результати дострокових виборів до Верховної Ради в десяти округах, де зафіксовані найбільші порушення під час голосування. Серед них – округи №68 та №69, що на Закарпатті.