Чому "слуги" хочуть скасувати другий тур виборів мера Києва / Фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Тетяна Грищенко у своєму пості в Facebook розповіла, що зареєструвала проект постанови Верховної Ради, де пропонує скасувати повторне голосування на місцевих виборах, пояснивши це пандемією COVID-19.

Читайте також"Слуги народу" хочуть скасувати другий тур виборів мерів Києва та низки обласних центрів через карантин - подали постанову до ВР

20 жовтня  Тетяною Грищенко був зареєстрований проєкт постанови Верховної Ради України  № 4234. У проекті постанови пропонується  скасувати повторне голосування на виборах  депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови. 

Відео дня

"Нинішня ситуація вимагає кардинальних кроків. Другі тури виборів нікуди не дінуться. Проведемо після карантину. Переконана: здоров’я та життя наших громадян важливіші за будь-яку політику!"- зазначає "Слуга народу" Грищенко.

За словами Грищенко, основна мета прийняття цієї постанови - недопущення надмірного навантаження на медичну  систему України та забезпечення протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій, зниження рівня загрози життю і здоров‘ю населення.