Кандидат в місцеву раду від РПЛ пригощав виборців горілкою / Скріншот з відео

У селі Червона Слобода Черкаської області 11 жовтня влаштували свято, на якому кандидат в депутати сільради від РПЛ дарував виборцям подарунки та пригощав їх горілкою.

Читайте такожНа Дніпропетровщині двоє п’яних пошкодили намет та підпалили газети однієї з партій (фото)

Про це повідомляє громадянська мережа «Опора». Так, на території відпочинкової бази «Байкал» проведи День козака за підтримки кандидата в депутати до Черкаської обласної ради від партії ВО “Черкащани” Володимира Лашкула.

На святі виступали місцеві творчі колективи та кінні каскадери. На місці заходу розмістили агітаційну конструкцію з агітаційними банерами Володимира Лашкула та кандидата в депутати до Червонослобідської сільської ради від партії ВО “Черкащани” Олега Островського. Відвідувачам видавали агітаційну продукцію, а згадані кандидати виступали з промовами. При цьому на заході були присутні і кандидати від інших партій до рад регіону різного рівня.

При цьому відвідувачам, окрім шоу, пропонували кашу і спиртні напої. Людей пригощав особисто кандидат в депутати Червонослобідської сільської ради від Радикальної партії Олега Ляшка, підприємець Микола Дубина. На заході неодноразово прозвучало, що він також є кандидатом.

Крім того, Дубина вручав подарунки присутнім. Наймолодшому – іграшку, а найстаршому – пляшку горілки та кільце ковбаси. Зі слів кандидата, планували вручати подарунки і за участь у вікторині. Проте на той час на місці вже працювали представники поліції, котрих викликали спостерігачі «Опори» через ймовірний підкуп виборців.

В «Опорі» нагадали, що за ч.6 ст. 57 Виборчого Кодексу подібні дії можна вважати підкупом виборців. Станом на ранок 12 жовтня інформація про факт відкриття кримінального провадження уточнюється в поліції.

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, по 24 вересня було заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Тервиборчкоми мають утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають по 6 листопада.