На дільниці виникла штовханина між головою ДВК та спостерігачами / фото ОПОРА

У Чернігові на одній із дільниць виник конфлікт між головою дільничної виборчої комісії та спостерігачами через помилку у списках кандидатів в депутати міської ради.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«Через помилку у відкритих списках кандидатів виник конфлікт та штовханина між спостерігачами від однієї з партій, які намагалися подивитись бюлетені та головою ДВК Русланом Волощуком на дільниці №741002 у Чернігові», - йдеться у повідомленні.

Волощук штовхав спостерігачів партії та не давав змогу їм підійти до столів с бюлетенями.

Читайте такожЯк в Україні проходять місцеві вибори 2020: онлайн-трансляція (оновлюється)«У виборчому бюлетені моє прізвище відсутнє взагалі, і є таке враження, що переплутали списки. І як кажуть фахівці, немає легітимного виходу з цієї ситуації, що склалася. Зараз працюємо над цим фактом… Поки зарано говорити про якісь висновки», – прокоментував кандидат у депутати Юрій Штань.

Як зазначили в ОПОРІ, на виборчих дільницях №741002, 741073 та 741033 у Чернігові виявили помилки в списках кандидатів, а саме прізвища кандидатів в депутати від політичних партій не співпадають з номером округу.

Так, в бюлетенях списки кандидатів з округу №2 (виборча дільниця №741073) надруковані в окрузі №4 (виборча дільниця №741002).

Зараз на цих дільницях голосування продовжується в звичайному режимі.

Голова міської ТВК Олексій Сікач пояснив, що рішення щодо цієї ситуації комісія схвалюватиме на вечірньому засіданні, але, швидше за все, рахуватимуть тільки голоси, які віддали за партії.

Місцеві вибори в Україні

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять чергові місцеві вибори.
  • Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20:00.

  • Підбити підсумки голосування виборчі комісії мають до 3 листопада включно, а встановити результати виборів - до 6 листопада включно.