Спостерігачі "ОПОРИ" не виявили у Львові та області системних чи масштабних порушень \ фото УНІАН

У Львові члени дільничних комісій на ногах вже по півтори доби. Вони стоять у черзі, щоб передати в міську територіальну виборчу комісію (ТВК) бюлетені та протоколи. Час від часу тут виникають непорозуміння через соціальну дистанцію - дехто її не дотримується.

Читайте також"Спокійні, прозорі, гарно організовані": в ОБСЄ похвалили місцеві вибори в УкраїніЯк передає ТСН, до ТВК одночасно приїхали представники багатьох дільниць, а ще у декого у виборчій документації є помилки, тож їх усувають на місці. Міська ТВК вже прийняла половину усіх протоколів. Сподіваються до кінця дня впоратись з усіма. На перерахунок бюлетенів ще нікого не відправляли. 

"Ми, міська комісія, приймаємо до районної ради і обласної - це є 325 дільниць. За рахунок того, в нас трохи утворюється черга. Мусимо пройти процедуру, будемо зараз старатися максимально спростити її, враховуючи пандемію, щоб не було скупчення людей", - зазначив  Ігор Сліпецький, голова львівської міської ТВК.

Відео дня

Своєю чергою, спостерігачі "ОПОРИ" не виявили у Львові та області системних чи масштабних порушень під час виборів, які могли б вплинути на результат голосування. Були факти голосування за межами кабінки, видавали бюлетені без паспорта, були поодинокі порушення карантинних обмежень. Загалом 250 звернень до поліції. Порушено - лише 5 кримінальних проваджень.

"Члени дільничних комісій не завжди хотіли приходити до виборців, які хворі на COVID-19. Були проблеми з можливими ознаками маніпуляції зміни виборчих адрес", - говорить Тарас Радь, координатор ГМ "ОПОРА".

Місцеві вибори у Львові

За результатами екзіт-полу, у Львові у боротьбі за крісло мера лідирує чинний міський голова Андрій Садовий. У нього трохи більше 41% голосів. Найближчий його опонент - Олег Синютка, за даними екзіт-полу, набрав майже 28%. А от у Львівську міську раду, за даними соцопитувань, потрапляє 5 партій :“Європейська Солідарність”, “Самопоміч”, “Голос”, “Свобода” і “Варта”.