Разумков голосував на виборчій дільниці № 800982 / Facebook, Дмитро Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков проголосував на місцевих виборах, але не брав участі у всеукраїнському опитуванні.

Про це він повідомив у коментарі журналістам після голосування.

«Ні, не відповідав на п’ять питань. Як би я відповів? Думаю, це ж теоретично закрите опитування, але... буде практика – будемо про це розмовляти», – зазначив спікер парламенту.

Відео дня

Разумков голосував на виборчій дільниці №800982, що на вул.Тургенєвській, 71, у Києві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 жовтня, одночасно з місцевими виборами в Україні проводиться ініційований президентом Володимиром Зеленським загальнонаціональне опитування. Кожному українцю пропонують відповісти на п'ять питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах, чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони, чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб, чи підтримує він легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих та чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, наголосили в Офісі президента.

За тим, як протікають місцеві вибори в Україні 25 жовтня, слідкуйте в нашій онлайн-трансляції.