В Київській ТВК поскаржилися на нестерпні умови роботи / фото REUTERS

Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова заявила, що члени виборчих комісій виснажені через багатодобовий процес підрахунку голосів.

Читайте такожУ "Слузі народу" заявили про масові порушення на виборах у Кривому РозіЯк передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на онлайн-брифінгу щодо перебігу виборчого процесу у столиці.

Вона закликала народних депутатів врахувати на наступні вибори право членів ДВК на сон та відпочинок.

Відео дня

«Велика кількість людей не можуть витримати такого навантаження тридобового, безсонної роботи. Я вважаю, що з часом повинні всі, хто займається цими питаннями, визначитись, щоб законодавець врахував право людини на сон, на відпочинок, і не ставили членів дільничних виборчих комісій в таку складну ситуацію», - зауважила Королькова.

Вона запевнила при цьому, що зараз ситуація не впливає на підрахунок голосів. «Ми зараз намагаємося знаходити порозуміння. Процес підрахунку триває», - пояснила вона.

Що відомо про підрахунок голосів на виборах

  • Станом на 12:00 27 жовтня понад 90% дільничних виборчих комісій завершили підрахунок голосів на місцевих виборах і склали відповідні протоколи. Окрім того, розпочався процес передачі протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.
  • У Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, за інформацією ЦВК, дільничні виборчі комісії повністю завершили підрахунок голосів.