Севастополь. 27 жовтня. УНІАН. Корвет «Тернопіль» Військово-морських сил Збройних Сил України 27 жовтня, після першого чотириденного патрулювання визначеного району Середземного моря, повернувся до грецького порту Суда-Бей і перебуває у готовності до продовження бойового чергування в рамках антитерористичної операції «Активні зусилля».

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-центрі командування українських ВМС.

За інформацією командування флоту, під час першого патрулювання у складі постійно діючого морського угрупування під прапором Північноатлантичного альянсу екіпаж українського корабля у взаємодії з екіпажем фрегата грецьких ВМС «Саламіс» здійснював опитування цивільних суден за стандартами НАТО.

Відео дня

Також під час чергування українські військові моряки відпрацювали деякі тактичні процедури, зокрема, забезпечення універсальної (комплексної) оборони корабля, навчання з рятування людини, що опинилася за бортом, протичовнове стеження, нічне сигналовиробництво і тактичне маневрування у парі з грецьким кораблем.

Під час стоянки на базі екіпаж українського корабля, яким командує капітан 3-го рангу Григорій БРЄЄВ, здійснить поповнення запасів палива і продовольства, а через декілька днів знову вийде на бойове чергування.

Як повідомляв УНІАН, з 22 жовтня екіпаж корвета «Тернопіль» працює у рамках операції НАТО з виявлення і попередження терористичних дій «Активні зусилля». Головною метою ряду середземноморських патрулювань корвета є здійснення моніторингу торговельного судноплавства із недопущенням нелегальних морських перевезень, що можуть бути використані терористичними організаціями.

Участь корвета «Тернопіль» в антитерористичній операції «Активні зусилля» завершиться наприкінці листопада.