Київ. 29 березня. УНІАН. Сьогодні у Львові розпочалась головна конференція з планування проведення спільного українсько-американського командно-штабного навчання “Репід Трайдент – 2010”.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Міністерства оборони України, участь у конференції заході беруть представники від 12 іноземних держав.

Збройні сили України на конференції представляють заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ генерал-майор В’ячеслав НАЗАРКІН і відповідальний за координацію заходу начальник управління міжнародного військового співробітництва Командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Олег ЛЕВЧЕНКО.

Відео дня

До складу американської делегації, присутньої на конференції, увійшли заступник командира 40-ї піхотної дивізії Національної гвардії штату Каліфорнія бригадний генерал Шарлотта МІЛЛЕР і заступник начальника відділу міжнародних навчань оперативного управління Командування Сухопутних військ ЗС США в Європі Кевін УОЛК.

В.НАЗАРКІН повідомив, що під час конференції її учасники у групах остаточно визначаться з плануванням навчання, узгодять фінансово-економічні аспекти майбутніх спільних маневрів, а також засади взаємодії сторін-учасниць.

Особлива увага іноземних військових зосереджена на готовності матеріально-технічної бази та навчальних місць проведення “Репід Трайдент - 2010”, і, зокрема, участі у маневрах українського військово-медичного персоналу.