Страсбург. 12 вересня. УНІАН. Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу виступає за завершення створення економічного союзу ЄС.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент Єврокомісії сказав сьогодні, виступаючи на сесії Європарламенту у Страсбурзі.
«Ми повинні завершити наш економічний союз», - сказав він.
За словами Президента Єврокомісії, в умовах нинішньої кризи ЄС потребує стабільного економічного зростання, що є неможливим без здійснення реформ на національному рівні, а також без активних дій на рівні європейському.
«На європейському рівні ми маємо бути більш рішучими у руйнуванні бар`єрів», - підкреслив Ж.М.Баррозу.
У зв`язку з цим Президент Єврокомісії заявив про намір подати новий Акт про єдиний ринок ЄС.
Окрім того, за його словами, Європі необхідно поліпшити координацію в податковій політиці, а також посилити нагляд на європейському рівні за банківським сектором.
Ж.М.Баррозу відзначив, що пропозиції з посилення банківського нагляду на європейському рівні будуть представлені Комісією вже сьогодні. Крім того, Президент Єврокомісії додав, що паралельно Комісія продовжить роботу над повноцінним реформуванням банківського ринку з тим, щоб банки пропонували більш чесні операції споживачам.
Він також повідомив, що восени нинішнього року Єврокомісія планує представити концептуальний проект завершення роботи над створенням повноцінного економічного і монетарного союзу.